IMG_5103

Varen moet voor iedereen zijn!!!

Varen moet voor iedereen zijn!!!

Facebook square blue small logo megasloepen_med Patsi2004_1125_113606AA

Voor het varen met een van onze sloepen in de omtrek van Grou is geen vaarbewijs vereist.

 

Het BPR (Binnenvaartpolitiereglement) dient u aan boord te hebben

 

Elk schip dient een recent exemplaar van het binnenvaartpolitiereglement (BPR) aan boord te hebben met uitzondering van kleine open schepen, zoals een open sloep, speedboot, waterscooter et cetera.

Er wordt van iedere Nederlander verwacht dat men de wet kent. Dat is op het water ook zo. Om nou het hele BPR uit je hoofd te leren is geen optie. Daarom is er een plicht om het reglement aan boord te hebben, zodat u in precaire situaties het betreffende reglement kunt raadplegen.

Het BPR mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Mocht u deze niet hebben kunt u hem hier downloaden en printen of opslaan op bijvoorbeeld uw smartphone.

 

Onze sloepen zijn bedoelt als pleziervaart wat inhoudt dat ze niet bedoelt zijn om zakelijk in te zetten en ook niet voorzien zijn van een Certificaat van Onderzoek.

Mocht u overwegen om een schip in te zetten voor commerciële activiteiten mag er wettelijk met niet meer dan 12 personen (buiten de bemanning) gevaren worden.

 

Meer informatie hierover vindt u op:

http://wetten.overheid.nl/BWBR0025631/2015-06-20

http://www.fonv.nl/vbb/binnenschepenwet.html

 

 

 

Regels

Huurvoorwaarden Megasloepen